torsdag 13 september 2007

Tallinn

I den här staden (landet) är man ganska rik som svensk, vilket är otroligt roligt. Man kan hitta ett par skor för 80 Sv kroner, smikn tex. max facors läppglans för ca: 20 kr. Allt är billigare än hemma och det finns otroligt mycket att titta på och häpnas över.
Gamla staden är otroligt fin. Det påminner också Gamla stan i Stockholm. Här finns många medeltida byggnader bevarade, det är små gränder och kullerstenar överallt. Otroligt mysigt.

Båtresan: det finns en hel del på båten: restaurang, café, sportbar, disco, kareoke, trubadur, bubbelpool, bastu, bollhav, lekplats och disco för de små och så vidare. På vår utresa rynkade vi lite på näsan och tyckte att det verkligen var lite "crapigt" folk som åkte på båten. Hemresan blev dock bättre. Medelåldern är fortfarande relativt hög, men det är ändå ganska bra blandning på folk - både barnfamiljer, pensionärer och unga vuxna.

Estländarna: De flesta estländare ser ut att ha fastnat på 90-talet vad gäller klädvalet och smink. Många ser ganska gråa och tråkiga ut. Hur serviceinriktade de är, är väldigt olika.

shopping: I Tallinn är man som sagt ganska rik som svensk. Det är ungefär halva priset mot hemma på mycket. För att komma undan och få riktigt billiga priser kan man besöka en marknad det finns det gott om och en del ligger rätt nära city.

Innan vi åkte hade jag hört att brottsligheten är stor och att man ska akta sig för ficktjuvar då det är ett utbrett problem. Vi har inte känt oss otrygga någon gång och inte märkt av detta. Tvärtom har vi faktiskt känt oss ganska trygga i Tallinn.

Men att åka färja blir rätt tråkigt, underhållningen är inte riktigt den samma som på Helsingforskryssningarna. Denna resa var det ett dansgäng från St. Pettersburg som underhållde, rätt ok. men långt från riktigt bra. Och orkestern var några ryssar som var rätt taskiga på engelska under ditresan. Hemresa var det några estländare som var bättre på att både sjunga och tala enelska. Men som sagt underhålningen känns lite B.

ps: bilder kommer ds.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, där ser man vad du hittat på. Hade jag ingen aning om. :P Tack för en bra guide, har funderat på en resa dit ett tag men får se när det blir.

Milliz sa...

Ja vi hade också pratat om det länge o nu blev det äntligen av!!