tisdag 10 juli 2007

fluff-fluff

Jag vet att jag och Louise har pratat om nåt som jag kallar fluff-fluff. Som vi gjorde hemma när jag var liten, nu har jag lyckats hitta preceptet på nätet fast det har ett annat namn..

Kokosmums
Kokosmums, även kallade Gräddbullar/ fluff-fluff (av mig)
Riktiga mumsbitar som du enkelt gör själv.
Tid: 3 timmar
20 st
Du behöver:
4 ½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl kokhett vatten
Strössel:
4-5 dl kokosflingor
1 ½ msk kakao

Gör så här:
Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20x30 cm.
Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.
Förvara dem svalt.

mumsi mums!!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ahh, mums mums. Vi får ta en bak-dag nån dag! Hi hi!